Sök

Vanliga frågor  (denna sida är ej färdigutvecklad). 

Kundernas vanligaste frågor besvaras här. Kundtjänst finns tillgänglig vardagar mellan 8.00-16.00. 

Fråga: Hur väljer ni leverantörer?

Svar: Vi säljer varor som tillför ett värde på den veganska marknaden och föredrar produkter som är tillverkade genom ekologisk produktion. Vi vill ha långsiktga och goda relationer med våra leverantörer. Alla leverantörer är utvalda och genomtänkta innan vi påbörjar ett samarbete. Europeiska leverantörer är viktigt för oss både av miljömässiga och sociala skäl. Vi undviker produkter med palmolja även om den är ekologisk, eftersom palmoljan har en negativ miljöpåverkan.

Fråga: Varför saknas en specifik vara?

Svar: Seitanfoods International AB har ett grundsortiment som är relativt konstant. Varor från våra stora varumärken Wheaty, Violife, Vöner, VEGO, Vegusto, etc.  är de varor som kunderna kan förväntas att vi har i lager. Om de varorna saknas återkommer de normalt sett inom kort. Produkter testas för efterfrågan och det ger ett varierande sortiment för att veganmarknaden ska kunna utvecklas och bli större. Det kan vara konfektyr, choklad och nyheter från våra leverantörer, vi väljer bort produkter som har låg efterfrågan och det innebär att de varorna försvinner ur sortimentet. 

Fråga: Varorna skickas i vanliga paket - hur fungerar det?

Svar: Sedan 2010 har Seitanfoods använt DHL som distributör av vanliga paket till privatpersoner och vi kan intyga att transporterna fungerar mycket bra. DHL utför transporter med korta ledtider och paketen är i de flesta fall framme hos ombud redan dagen efter, leveranssäkerheten är i princip 100%.  (MER INFORMATION OM DETTA UNDER KÖPVILLKOR!)

Fråga: Försämras varornas kvalité under transporten?

Svar: Alla kylvaror förvaras i vårt kylrum på lagret i Motala fram tills dess att transporten sker. De produkter vi saluför är för det mesta vacuumförpackade och eftersom de är vegetabiliska saknas den naturligt rika flora av mikroorganismer som de flesta animalier har. Produkterna är dessutom ofta rökta, de har låg vattenhalt samt att de är saltade och pastöriserade. Allt detta sammantaget ger produkterna en motståndskraft mot att fördärvas genom värmepåverkan. Vi rekommenderar kunderna att direkt efter leverans förvara produkterna kylt enligt anvisningarna. (MER INFORMATION OM DETTA UNDER KÖPVILLKOR!)